zaterdag 1 december 2012

Eten in Vermont


Eten in Vermont

Hier in de New-England staat Vermont wordt veel aandacht besteed aan eten, met in veel plaatsen goede restaurants en lokale boerenmarkten, waar de Amsterdamse boerenmarkt op de Noordermarkt een puntje aan kan zuigen. Natuurlijk is dit super de luxe mooie gezonde voedsel voor maar weinigen weggelegd; met wat je voor een klein tasje boerenmarktboodschappen betaalt, kun je een flinke winkelwagen in de lokale supermarkt volladen. Veel  diepvries en blik en weinig verse groente; goedkoop, maar niet erg gezond.  
Ogenschijnlijk worden er met name veel hamburgers gegeten, heel veel hamburgers en ketens als McDonald en Burger King bevestigen dat beeld. Een hamburger hoort bij een Amerikaan als een cowboy bij het Amerikaanse landschap, een cowboy die koeien opdrijft; de koeien waar de hamburgers van worden gemaakt.
Maar de hamburger wordt bedreigd en wel door de pizza! Daar zijn een aantal redenen voor. Ten eerste kun je met een hamburger niet zoveel doen; je kunt het los eten, tussen een broodje stoppen en er een paar zaken bij doen zoals blaadjes sla, bacon en kaas, en ernaast frietjes. Een pizza kun je vierkant, rond, groot of klein maken en er werkelijk van alles op doen, behalve soep of ijs. Het belangrijkste voordeel is evenwel de doggy bag; heb je ooit iemand met een ingepakte halve hamburger een restaurant zien verlaten? Dat gebeurt met de pizza wel; je krijgt naast je bord al bijna een stuk aluminiumfolie om de pizzaresten in te pakken. En dat is in deze zware economische tijden mooi meegnomen.

1 opmerking:

  1. Wist je dat diepvriesgroente helemaal niet zo veel ongezonder is dan verse groente? Het is gewoon

    Ik heb het even opgezocht en er zijn pizza's met ijs maar eigenlijk zijn dat grote koekjes. Ook is er pizza soup: 'this robust soup is a family favorite,And it is a big hit with my canasta group as well.'. Heerljjk!!!

    Nu even ontbijten want nu heb ik zin in eten. Liefs

    BeantwoordenVerwijderen