donderdag 8 november 2012

Verkiezingen


Verkiezingen

Door de periode vóór, tijdens en na de verkiezingen uisluitend te volgen via de New York Times, USA-Today of één van de gevestigde televisiezenders, geeft een onevenwichtig beeld. Onevenwichtig, omdat daar analyses worden gemaakt, voor- en nadelen van de verschillende kandidaten worden uitgelegd en er niet wordt gescholden. Het is natuurlijk wel vreemd dat een krant of een zender een bepaalde kandidaat steunt, zoals vroeger De Volkskrant de juiste katholieke kandidaat aanprees.
De tv-spotjes kunnen soms wel buitengewoon venijnig zijn, maar er is wel duidelijkheid; als je zwart-wit beelden ziet, weet je dat er een tegenstander wordt aangevallen.
Een geheel andere nieuwskant is de zogenaamde talkradio. Voordat er televisie was, waren er natuurlijk ook commentatoren van alle slag op de radio te horen en dat was voor veel mensen de enige nieuwsbron, zeker op het platteland. Maar de talkradio is niet verdwenen en de commentatoren zijn bijna zonder uitzondering van rechtse signatuur en wel zo rechts dat Wilders met hen vergeleken een bedaagde liberaal is. Toegegeven, ze bevestigen altijd toe dat ze conservatief zijn, maar claimen ook altijd de objectieve waarheid te verkondigen. Een stortvloed van onbewezen feiten en absurde meningen is het gevolg. Sinds Reagan is het fout gegaan, Romney is een watje en de armen, de zwarten en de Hispanics hebben op Sinterklaas Obama gestemd; dan krijgen ze geld zonder te hoeven werken.
Waarom heeft Nederland dat niet: geef de oude Wiegel een radiozender!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten